מרקים

מרקים מכנים על בסיס מרקים-בשר, דגים ופטריות, ירקות ופירות מורתחים, כמו גם על בסיס חלב.הרכב המרקים כולל ירקות, דגנים, פסטה, פירות ומוצרים אחרים.מגוון גדול של מוצרים שמהם מכינים מרקים, נותנים להם מגוון של טעם וערך תזונתי גדול.הקבוצה העיקרית היא מרקים מבושלים על מרקים. מרקים, מבושלים על בשר, דגים, מרק עוף, מעורר את התיאבון, מקדם ספיגה טובה יותר של מזון, כפי שהם מכילים הרבה חומרים לחלץ, נותים להם טעם וארומה טובים.התוכן של החומרים התזונתיים ותכולת הקלוריות של המרק תלויים בסוג המוצרים המשמשים. כך, למשל, נוכחות של דגנים, פסטה, כמו גם תפוחי אדמה במרק מגביר את התוכן הקלורי ומעשיר אותו עם פחמימות. ירקות ותפוחי אדמה להעשיר מרקים עם מינרלים וויטמין “סי”. בעת שימוש אפונה, שעועית, עדשים, התוכן של חלבונים מרק עולה באופן משמעותי.כאשר מבשלים מרק טלה, מומלץ להשתמש בריסקט, וכאשר מבשלים מרק בשר בקר, מומלץ להשתמש בריסקט.על מנת לקבל שני ליטר של מרק בשר עצם, אתה צריך לקחת 500 גרם של בשר יחד עם העצם.חאש – אחת המנות הארמניות העתיקות ביותר.כמות הנוזלים הדרושה להכנת המרק תלויה בתנאי הבישול שלה: מידת החימום, צורת הכלים, כמות המרק וסוג המוצרים בהם נעשה שימוש. לדוגמה, כאשר מבשלים מרק בכלי רחב ונמוך, הנוזל מתאדה מהר יותר מאשר כאשר מבשלים מרק בסיר גבוה וצר יותר.אידוי של נוזל יתרחש אפילו מהר יותר אם המרק מבושל על אש גבוהה ועם כמות קטנה של מים.מרקים מבושלים על מרקים, מרקים ירקות או על חלב מוגשים חם. מרקים מבושלים על פירות מורתחים, מצוני, חלב חמאה, מוגש קר