מרק פטריות (סנקאפור) עם פירות

800
       

עונת הפטריות בעיצומה. בדקנו בספר הבישול הארמני ומצאנו מתכון יוצא דופן – מרק פטריות (סנקאפור) עם פירות. להכנת מרק זה אנו זקוקים ל -20 גרם פטריות מיובשות – 25 גרם בצל, 15 גרם גהי או שמן צמחי, 3 גרם קמח, 15 גרם צימוקים, 15 גרם שזיפים מיובשים או אלבוכרה (מיובשת), מלח ופטרוזיליה לפי הטעם.אנחנו מסדרים את הפטריות המיובשות, שוטפים היטב, משרים 3-4 שעות ומרתיחים באותם מים. מסננים את מרק הפטריות המוכן. קוצצים דק את הפטריות המבושלות, מכניסים אותן למרק, מוסיפים בצל מטוגן קצוץ דק, קמח מטוגן מדולל במרק, שזיפים יבשים צהובים שטוחים (אלבוכרה) או שזיפים מיובשים, צימוקים. הביאו את המרק לרתיחה. מגישים סונקאפור זרועים פטרוזיליה