בוזבש

1247
       

בוזבש מרק ארמני. בוזבש הוא מרק הבשר הארמני הנפוץ ביותר העשוי מחזה טלה שומני עם ירקות ופירות שונים, מחומץ מעט. לצד גרסה פשוטה, יש לו כמה זנים – הן אזוריים (ירוואן, אכמיאדזין, סיסיאן, שושנה ישנה ושושה חדשה) ועונתיים (קיץ וחורף). זנים אלה נבדלים בהרכבם של מה שנקרא ירקות ופירות נוספים, בעוד שכמות הבשר והנוזל (מים), הירקות הבסיסיים וסט עשבי התיבול בכל המקרים נשארים זהים. כל סוגי הבוזבאש מוכנים על פי אותה תוכנית טכנולוגית. זה מאפשר להציג כאן מתכון כללי ומאוחד להכנת בוזבש, המציין רק הבדלים במכלול המוצרים על זניו וריאציות קטנות בבישול.בכל בוזבאש, על כל 500 גרם כבש משתמשים ב -2 ליטר מים וב- 25-50 גרם גהי או חמאה לטיגון בשר וירקות. לפיכך, ריכוז המרק וכמות הבשר למנה הם תמיד זהים. עם זאת, חזה טלה נחתך לחתיכות בגדלים שונים עבור סוגים שונים של בוזבש: בגודל של קופסת גפרורים , מתוך קופסת גפרורים , עם שתי קופסאות .לפיכך, בבוזבש שונה יש ארבע, שתיים או נתח בשר למנה, כל אחת עם צלע.בישול בוזבש

  1. יוצקים את הבשר במים קרים ומבשלים את המרק מתחת למכסה על אש נמוכה למשך 1–1.5 שעות, ואז מוציאים את המרק החצי מבושל
  2. מטגנים אותו בגהי או חמאה בקלחת או בסיר עם תחתית עבה, עם או בלי ירקות; או לשרוף ולשטוף במים רותחים – תלוי בסוג הבוזבאש
  3. יוצקים את הבשר השרוף והשטוף עם מרק מסנן ומביאים מוכנות לזמנים שונים – תלוי בגודל נתחי הבשר – יחד עם ירקות ופירות מטוגנים ובנוסף, וכן סט תבלינים