בלגורפור: מרק בלגור מתוק. בלגור (בולגור) הוא דגני בוקר המתקבלים מחיטת דורום, מיובשים ומטופלים במים רותחים. הודות לטכנולוגיית הייצור שלה, בלגור שומר על כל התכונות המועילות של חיטה כיבול מלא. מבלגור מכינים מנות טעימות ובריאות שונות, כולל מרק מתוק -בלגוראפור

עבור 40 גרם גריסי חיטה קטנים (בלוגור): 250 גרם מיץ ענבים, 10 גרם סוכר, 12 גרם גרעיני אגוזים, 0.025 גרם קינמון (על קצה הסכין), מעט פלפל אנגלי טחון (0.02 גרם), 15 גרם חמאה.

שוטפים את הבלגור, מרתיחים ומניחים על מסננת. העבירו את הדגנים המוכנים לסיר, שפכו על מיץ הענבים והביאו לרתיחה. מסירים את התבנית מהאש, מוסיפים סוכר, חמאה, מערבבים היטב ואז מוסיפים קינמון כתוש, פלפל אנגלי, גרעין אגוזים כתוש, מערבבים היטב שוב ויוצקים לצלחות. מגישים את המרק חם או קר