פלול

909
       

פלול הם כדורים של בצק בלתי שומן שנלוש על גריסי חיטה מבושלים. לפעמים הם נקראים כופתאות ארמניות. הם טובים לבד, אבל במרק עשיר העשוי מבשר בקר נבחר ותרד עדין, הם פשוט אינם ניתנים להחלפה.כדי להכין מנה זו, אנו זקוקים: 500 גרם עיסת בקר, 50 גרם גריסי חיטה קטנים, 150 גרם קמח, בצל אחד, 20 גרם גהי, 20 גרם רסק עגבניות, 200 גרם תרד, מלח, פלפל.שוטפים את הבשר, מסירים את הגידים והסרטים. מרתיחים 1.5 ליטר מים בסיר, מניחים את הבשר במים רותחים ומבשלים כשעה.ממיינים את גריסי החיטה ושוטפים, מכניסים לסיר אחר, מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך (20-25 דקות). מגניב, מוזג את המרק (אם יש) לצלחת בית מלון.מערבבים את הדגנים המבושלים עם קמח, מלח לפי הטעם, לשים את הבצק הקשוח, מוסיפים בהדרגה את המרק מקורר או מים רתוחים בטמפרטורת החדר.יוצרים את הבצק לכדורים בגודל דובדבן ומניחים על קרש עץ מקומח.קלפו את הבצל וחתכו לקוביות קטנות.מחממים את הגהי במחבת, מקפיצים את הבצל, מוסיפים את רסק העגבניות ומחממים למשך 5 דקות.ממיינים את התרד, שוטפים, מסירים את הגבעולים הקשוחים וקוצצים גס.מוציאים את הבשר המבושל מהמרק וחותכים למנות. מסננים את המרק, מעלים באש ומביאים לרתיחה. מניחים את הבשר במרק הרותח. מוסיפים את הבצל, רסק העגבניות והתרד. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על אש נמוכה 5-7 דקות.טובלים את כדורי הבצק בתוך המרק ומבשלים עד שהם צפים.מגישים את המרק מיד לאחר הבישול

טיפ: גריסי חיטה טחונים דק הם הטובים ביותר להכנת פלול. אין צורך לשטוף אותו, אלא עליך להסיר את הקצף שמופיע לאחר הרתיחה. עדיף לאדות גריסי חיטה בסיר עם תחתית עבה או כלי קרמיקה.