שזיף דובדבנים חמצמץ, רימון מתוק, בצל ירוק חריף, טרגון חריף בתוך הפורל הרך ביותר שמבושל ביין ענבים לבן יוצרים טעם מיוחד וייחודי לחלוטין של המנה הזו. שילוב יוצא דופן זה הוא דוגמה חיה למקוריות המטבח הארמני.2 פורלים (סבן, אישחאן, או זן אחר), 150 גרם שזיפי דובדבן, צרור טרגון קטן (טרגון), צרור גדול של בצל ירוק צעיר, כוס יין לבן יבש, רימון בשל אחד, 0.5 כפית. גרגירי פלפל שחור, מלח, פלפל גרוס. תזדקק לשיפודי עץ או מקלות אחרים להכנת המנה הזו.שוטפים את הדג, מסירים את הקשקשים. בצע חתך בתחתית הראש והסר את הזימים. הסר את הפנימיות מבלי לחתוך את הבטן באמצעות כף או כפית, תלוי בגודל הדג. שטפו היטב את החלל. משפשפים את הדג מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל.שוטפים את שזיף הדובדבן וקולפים אותו. לחתוך לחתיכות קטנות. לאחר שטיפת הרימון, חתכו את החלק העליון. בצע חתכים רדודים לאורך הוורידים הלבנים. תקע סכין באמצע וסובב אותה סביב צירו. קלף את רימון הסרטים שנפתח ונער את הגרגירים לקערה עמוקה. שוטפים בצל ירוק וקוצצים דק. לאחר שטיפת הטרגון, הפרידו חצי, הסירו את הגבעולים הקשוחים וקצצו דק.הוסף שזיפי דובדבן קצוצים, בצל ירוק וטרגון ופלפל שחור לזרעי הרימון. לְרַגֵשׁ.ממלאים את הדג בתערובת שהתקבלה. השתמש בכמות המילוי שתתאים, והדבק אותו בעדינות בכפית. מניחים בצד את המילוי שנותר.הניחו מקלות עץ בצורת רשת בתחתית הסיר או התבשיל שם יבושל הפורל כך שהדג לא יבוא במגע עם הקרקעית. אתה יכול להשתמש בענפים של עצי פרי, גפנים או שיפודי עץ.מניחים את הפורל הממולא על רשת של מקלות, מניחים מעל את זרדי הטרגון הנותרים, יוצקים מעל יין. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 30 דקות. מגישים עם שאריות תערובת הפירות והירקות