. טאן הוא משקה מרענן עם טעם חלב חמוץ עדין, אידיאלי לעונה החמה. זה מרווה לא רק צמא, אלא גם רעב. תלוי בתוספים, השיזוף יכול להיות חמוץ, מלוח, חריף או אפילו מתוק. ריקוד קלאסי הוא שליש ממי המעיינות הקרים ושני שליש מהמטסון.להכנת טאנה עם עשבי תיבול תצטרכו: 0.5 ליטר מטסון, 0.5 ליטר מים מינרלים (עם או בלי גז – לא חובה), מלפפון צעיר אחד, צרור קטן של פטרוזיליה או שמיר, 4-5 פטרוזיליה או עלי בזיליקום, 1 – 2 שיני שום, מלח, פלפל.שוטפים את המלפפון, מקלפים ומגרדים דק או קוצצים בבלנדר. ממיינים את עשבי התיבול, שוטפים, מסירים גבעולים קשים וקוצצים דק או טוחנים בבלנדר. מקלפים את השום ומועכים במכתש או לוחצים.מקציפים את המצה עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. (אתה יכול להכין משקה במיקסר, אבל אתה צריך לעשות זאת במהירות נמוכה ולא להכות יותר מדי זמן, כדי לא להפריע לעקביות השמש.)מוסיפים מלפפון קצוץ, עשבי תיבול קצוצים, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב.הוסיפו אט אט מים מינרליים למטסון תוך כדי הקצפה.מגישים את השיזוף המוגמר מייד על ידי מזיגה לכוסות וקישוט עם פטרוזיליה או עלי בזיליקום. ניתן לשמור במקרר; במקרה זה, מערבבים או מנערים לפני ההגשה.להכנת שיזוף מתוק, הוסף סוכר או דבש (או שניהם) במקום מלח, הוסף אפרסק בשל במקום מלפפון, ועלי מנטה במקום פטרוזיליה ושמיר