ארגנאק

952
       

בין המנות של המטבח הארמני, החוקר והפופולרי של בישול ויליאם פוקלבקין, מהעתיקים ביותר, בנוסף לח’ש, מכניס גם מרק ארגנאק.בספרו “מאכלים לאומיים של אומותינו” (1978) מציין פוקלבקין כי “במטבח הארמני ניתן למצוא שילוב של סוגי בשר שונים במנה אחת, דבר נדיר ביותר למטבחים אחרים.” למשל, ארגנאק בגרסה הקלאסית משלב עוף ושרף בשר. הנה מתכון שכולל עוף ובקר.להכנת מרק ארגנאק אנו זקוקים: ½ עוף (כ 500 גרם), 2 בצלים בינוניים, 1 גזר קטן, מלח, 2 כפות. גהי, 2 כפות. אורז, צרור כוסברה טרי, 300 גר ‘בקר טחון (או טלה), פלפל שחור גרוס, 2 חלמונים, 2 כפות. מיץ לימון, צרור פטרוזיליה אחת.מבשלים מרק מעוף (במשך 45-50 דקות), מכניסים לתוכו ירקות שלמים – בצל אחד וגזר. מוסיפים מעט מלח. מחלצים מרק עוף, בצל וגזר, מסננים אותו.אנחנו מנקים את הבצל השני, קוצצים דק ומטגנים עד שהוא שקוף בחמאה מומסת.אנחנו שוטפים את האורז, מרתיחים עד חצי בישול במשך 8-10 דקות ומכניסים אותו למסננת.קוצצים את הכוסברה דק. מוסיפים לבשר הטחון אורז, בצל מטוגן, מלח, פלפל, כוסברה ומערבבים היטב. אנו יוצרים כדורים בגודל אגוז מבשר טחון.הביאו את המרק לרתיחה, הניחו את הכדורים ובשלו עד שהם רכים כ -10 דקות.בקערה נפרדת טוחנים את החלמונים עם מיץ לימון. מסירים את המרק מהאש ותוך ערבוב מתמיד מוזגים את החלמונים בזרם דק (חשוב לא לאפשר להם להתקרש). מגישים את המרק חם ומפוזר עליו פטרוזיליה. כשמוזגים את המרק לצלחות אפשר לשים חתיכת בשר עוף בכל אחת מהן