מתכון ריבת שזיפים צהובה כבר התחלת להצטייד בריבה לחורף? בערב חורפי קר תוכלו לענג את ביתכם עם תה עם ריבת שזיפים צהובה. אנו חולקים את המתכון.עבור 1 ק”ג שזיפים (זנים אלבוכריים) אנו לוקחים 1.3 ק”ג סוכר, 200 גרם מים.שזיפים בשלים אך לא בשלים נשטפים במים קרים, נוקבים בכמה מקומות בעזרת סיכת ראש דקה מעץ, מניחים על צלחת, מכוסים בסוכר (חצי מהנורמה) ומונחים במקום קריר למשך 6-8 שעות. מרתיחים את הסירופ מהסוכר שנותר, מכניסים אליו את השזיפים (יחד עם המיץ) ומבשלים על אש קטנה למשך 30-35 דקות. מסירים מהאש ומשאירים למשך 5-6 שעות, ואז מבשלים את הריבה על אש נמוכה עד שהיא רכה. בתום הבישול מסירים את הקצף