מקלפים את החצילים, חותכים לפרוסות, ממליחים, מניחים לשבת לזמן מה, ואז סוחטים, שוטפים ומטגנים בשמן מלוח.חותכים את הבצלים לטבעות. שים את החצילים המוכנים בשורות בצנצנת, כל פעם עוברים עם שכבת בצל, ענפי בזיליקום, ויוצקים את מילוי המרינדה.להכנת מזיגת המרינדה, חומץ יין מדולל במים רותחים, מוסיפים מלח, סוכר, קינמון, ציפורן ותבלינים אחרים, מותר לרתיחה ומצננים
עבור 1 ק”ג חצילים: 250 גרם בצל, 100 גרם שמן חמניות, 200 גרם חומץ, 200 גרם מים, 1 צרור ירקות בזיליקום, 20 גרם מלח