ריבת עלי כותרת של ורדים

1117
       

השתמש בכותרת ורדים לתה לריבה. חותכים את החלק התחתון (הלבן) של עלי הכותרת בעזרת מספריים, מסירים את עלי הכותרת המיובשים. האבקה מופרדת מעלי הכותרת על ידי טלטול וניפוי מסננת. שוטפים את עלי הכותרת שהוכנו כך במים קרים, מכניסים לאגן ומוסיפים מים (לכ -1 ק”ג עלי כותרת, 2 ליטר מים), מחממים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. ואז מוסיפים סוכר ומבשלים את הריבה עד שהיא רכה. על מנת לשמור על הצבע הטבעי של עלי הכותרת ולמנוע סוכר, יש להוסיף חומצת לימון בזמן בישול הריבה
עבור 1 ק”ג עלי כותרת ורדים: 6 ק”ג סוכר, 8 גרם חומצת לימון