מחלקים את השום לשיניים נפרדות, מוציאים מהם עלים יבשים, צורבים במים רותחים מומלחים, מניחים על מסננת ומצננים, טובלים במים קרים לזמן מה. מכניסים את השום המוכן לצנצנת ויוצקים את מילוי המרינדה.להכנת מזיגת המרינדה, חומץ יין מדולל במים רותחים, מוסיפים מלח, סוכר, קינמון, ציפורן ותבלינים אחרים, מותר לרתיחה ומצננים
עבור 1 ק”ג שום: 200 גרם חומץ, 200 גרם מים, 20 גרם מלח, 50 גרם סוכר, 5 גרם קינמון, 2 גרגרי פלפל שחור, 5 גרגרי פלפל אנגלי, 3 עלי דפנה