גאטה ירוואן

1420
       

מכינים את הבצק הבטוח, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים למשך 30-35 דקות.במקביל להכין את המילוי: לטחון את הקמח עם חמאה מומסת, להוסיף אבקת סוכר, ונילין לטחון עד מסה מתפוררת מתקבל.שים את הבצק המוגמר על השולחן, מפוזר בקמח, מחולק לחלקים (500 או 1000 גרם), לתת להם צורה כדורית וכל חתיכה בנפרד לגלגל את המערוך בשכבה בעובי של 1.5–2 מ ” מ ולשמן אותו בחמאה, ואז לקפל את שכבת הבצק לחצי, לגלגל אותו שוב ושוב לשמן אותו בחמאה. חזור על פעולה זו 4-5 פעמים.מגלגלים בצק שמרים עלים לרולדה וחותכים לחתיכות במשקל של 200 גרם. כל חתיכת בצק מתגלגלת לעוגה עגולה. במרכז הטורטייה לשים את המילוי (כ 170 גרם), לחבר את הקצוות של הטורטייה ולתת את המוצר צורה עגולה. עובי שלה צריך להיות 1.5-2 ס ” מ.מניחים את הגטה, עם התפר כלפי מטה, על גיליון משומן או מחבת צלייה, משמנים אותו בחלמון ביצה ונוקבים במזלג בכמה מקומות.אופים בתנור חם במשך 30-35 דקות
לבצק: 1200 גרם קמח, 200 גרם חמאה מומסת, 15 גרם שמרים, 5 גרם מלח, 400 גרם מים
למילוי: 800 גרם קמח, 400 גרם אבקת סוכר, 400 גרם חמאה מומסת
לגלגל את הבצק: 100 גרם קמח
לשכבת הבצק: 200 גרם חמאה מומסת
לשימון מוצרים: 4 חלמונים