בקלאווה מבצק עלים ושמרים

1155
       

יוצקים מים חמים עם שמרים לדולל לתוך הכלים, ואז בהדרגה לשפוך את הקמח עם ערבוב קבועה. לאחר מכן, ללוש את הבצק במשך 15-20 דקות ולשים במקום חמים במשך 30-40 דקות, מכוסה במגבת.במקביל להכין את המילוי. כדי לעשות זאת, לעבור את הליבה של אגוזי מלך דרך מטחנת בשר ומערבבים עם סוכר הל כתוש.מחלקים את הבצק ל -14 חלקים. על השולחן, מאובק בקמח, מגלגלים את חתיכות הבצק בצורת שכבות בעזרת מערוך ומברישים אותם בחמאה מומסת. על תבנית אפייה משומנת, לשים את הבצק בשלוש שכבות, ועל השכבה השלישית של הבצק לשפוך 1/5 חלק של המילוי מוכן. ואז מפזרים את המילוי ארבע פעמים בכל שתי שכבות, מכסים בשלוש שכבות של בצק, משמנים את פני השטח בחלמון ביצה, חותכים בצורה מעוינת ומכניסים לתנור חם למשך 30-40 דקות. 10-12 דקות לאחר שתילת בקלאווה בתנור, יוצקים אותו עם חמאה מומסת. המוצר המוגמר הוא שפך על הקווים לחתוך על בקלאווה, מחומם עם דבש
לבצק: 750 גרם קמח, 50 גרם שמרים, 200 גרם מים
למילוי: 300 גרם גרעיני אגוזים, 300 גרם סוכר מגורען, 3 גרם הל
עבור שכבה: 175 גרם חמאה מומסת
למילוי: 150 גרם דבש ו 100 גרם חמאה מומסת
לשימון בקלאווה: 2 חלמונים