אספרגוס עם רוטב אגוזים

708
       

אספרגוס בעדינות לקלף מן העור, מוודא לא לפגוע בראשים, ולאחר מכן לשטוף, לשים את הראשים בצד אחד, לקשור צרורות ומבשלים במשך 20-25 דקות. לאחר מכן, לזרוק על מסננת, מגניב לחתוך לרוחב לחלקים.כדי להכין רוטב אגוזים, לשים את הליבה כתוש של אגוזי מלך בסיר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה דק, מלח, פלפל, 30-50 גרם של מים חמים, חומץ, מביאים לרתיחה פעמיים, ולאחר מכן מגניב.מגישים אספרגוס מבושל עם רוטב אגוזים
עבור 250 גרם של אספרגוס: 20 גרם של גרעיני אגוזי מלך, 15 גרם של שמן צמחי; מלח, פלפל, חומץ, פטרוזיליה לפי הטעם