טולמה אצימיאדזיני

1313
       

מבשלים את הבשר הטחון כמתואר במתכון “טולמה בעלי גפן”. מהעצמות שנותרו לאחר הפרדת עיסת הטלה, מרתיחים את המרק ומסננים אותו.חצילים לשטוף במים קרים, לחתוך אותם לאורך, ולאחר מכן בעזרת כף או סכין להסיר את הזרעים. שוטפים את העגבניות, חותכים לשלושה רבעים מהחלק העליון (במעגל) ומסירים בזהירות את הזרעים, מפלפלים מסירים את הגבעול והזרעים. ממלאים את הירקות המוכנים בבשר טחון ומניחים בשורות בסיר: תחילה חצילים, אחר כך פלפלים ועגבניות על גבי. במרווחים ביניהם, לשים פרוסות של חבושים קלופים ותפוחים, להוסיף בצל קצוץ דק, לשפוך קצת מרק לכסות עם צלחת הפוכה. בעת הכנת צלחת זו, אתה יכול גם למלא תפוחים וחבושים עם בשר טחון. מכסים את הסיר במכסה ומביאים על אש קטנה למוכנות.מגישים את הטולמה עם מיץ, אשר נוצר במהלך מרווה שלה
לכל 100 גרם כבש: 100 גרם חצילים, 100 גרם עגבניות, 100 גרם פלפל, 4 גרם אורז, 20 גרם בצל, 10 גרם חמאה מומסת, 30 גרם חבוש, 30 גרם תפוחים; מלח, פלפל, עשבי תיבול טימין, בזיליקום, כוסברה, טרגון