מסראמצון

997
       

מסראמצון: מרק ורדים מתוק. פירות הוורדים (בארמנית – מסור), הידועים בתכונותיהם המועילות, משמשים במטבח הלאומי הארמני להכנת מרק מסראמצון, והם גם מבושלים כתה. בנוסף, מותני הוורדים שלהם מייצרים תרכיזי ויטמינים נוזליים ויבשים.מרק מסראמצון קל להכנה. כדי לבשל את זה, אנחנו צריכים 25 גרם סוכר עבור 250 גרם טרי או 80 גרם של ירכי ורדים מיובשות.אנו ממיינים את ורדים טריים, מפרידים בין הפירות הפגועים ואז שוטפים היטב.מבשלים את הוורדים המוכנים ומשפשפים אותה דרך מסננת כדי להסיר את הזרעים. אנו מדללים את המסה המעוכה בכוס מרק, יוצקים לסיר, מוסיפים כוס מים חמים, סוכר, ומערבבים, מחממים על אש נמוכה עד לרתיחה. לאחר מכן מסירים את הקצף, מסירים את הכלים מהאש ומצננים את המרק.בעת שימוש במותני ורדים מיובשים להכנת מסראמטסון, עליך למיין אותו, לשטוף היטב, לשפוך מים רותחים ולהשאיר למשך 10-12 שעות להתפחה ולהחדיר. נגבו את הפירות המוכנים דרך מסננת. אנו משלבים את המסה המעוכה עם מים בהם הושרה הוורד, מוסיפים סוכר, מביאים לרתיחה (על אש נמוכה), ואז מסירים את הקצף ומצננים את המרק המוגמר