ריבת חבושים

1061
       

מקלפים את החבוש, חוצים לשניים, ליבה ואז חותכים לטריזים. מכניסים את החבוש לאגן, יוצקים מים קרים כך שהמים רק מכסים אותו, ומבשלים עד שהחבוש הופך רך. מוציאים את החבוש המבושל בעזרת כף מחוררת, ומסננים את המרק.הכן סירופ סוכר עם מרתח (400 גרם). שים חבוש מוכן בסירופ רותח, הרתיח אותו במשך 20-25 דקות, ואז הסר מהאש והשאיר בסירופ למשך 2-3 שעות. לאחר מכן, מבשלים את החבוש עד שהוא רך. בתום הבישול מוציאים את הקצף מהריבה
עבור 1 ק”ג חבושים: 1.5 ק”ג סוכר, 400 גרם מים