אקנג’

1021
       

בקערה, יוצקים את החלמונים של ביצים, מוסיפים מלח, קוניאק או וודקה, מערבבים, יוצקים קמח ולשים את הבצק. מורחים את הבצק על השולחן וחותכים אותו לחתיכות של 50 גרם. כל חתיכת בצק התגלגלה לעוגות עגולות בעובי של 1.5–2 מ ” מ.חותכים את העוגות בסכין במקומות 2-3 ומטגנים בשמן רותח עד לצבע צהוב בהיר.מוציאים את המוצרים המוגמרים מהמחבת, נותנים לשמן להתנקז, מניחים על צלחת ומפזרים אבקת סוכר. על מנת שהמוצרים יהיו בעלי צורה יפה, הם צריכים להיות מטוגנים בסיר, שקוטרו מעט פחות מקוטר העוגה
לבצק: 300 גרם קמח, 3 חלמונים, 1 גרם מלח, 50 גרם קוניאק
לטיגון: 400 גרם חמאה מומסת
לפיזור: 100 גרם אבקת סוכר