בוראקים מבצק

1144
       

בקערה רחבה, יוצקים את קמח החיטה המנופה עם שקופית, לעשות הפסקה בו, מוסיפים מלח, ביצים, קצת מים (80 גרם) ולשים את הבצק תלול. לאחר מכן, מגלגלים את הבצק בשכבה בעובי של 0.25 ס ” מ, חותכים לרצועות ואז חותכים לחתיכות קטנות בצורת ריבוע.טובלים את חתיכות הבצק במים מומלחים רותחים ומבשלים אותם עד שהם צפים אל פני השטח.מוציאים את הבוראקים מהמים עם כף מחוררת, מעבירים לצלחת ויוצקים בחמאה מומסת או שמנת חמוצה.מגישים בוראקים חמים, מצון עם שום כתוש, מגישים בנפרד
לכל 100 גרם קמח: ¼ ביצה, 25 גרם חמאה או 50 גרם שמנת חמוצה, 100 גרם מצונה; מלח, שום לפי הטעם