מרק שעועית לבנה

1059
       

שעועית לבנה גדולה למיין, לשטוף, לשים בסיר, לשפוך מים קרים ומבשלים עד מוכן. לזרוק את השעועית במסננת, ולאחר מכן לעבור דרך מטחנת בשר, לשלב שוב עם מרק ומלח.מוסיפים למרק בצל קצוץ דק ומטוגן, קמח קלוי, מדולל במרק, ועל אש קטנה, תוך ערבוב, מביאים את המרק לרתיחה.מגישים מרק פירה ומפזרים פלפל אדום ופטרוזיליה.

לכל 50 גרם שעועית לבנה: 25 גרם בצל, 15 גרם חמאה מומסת, 4 גרם קמח; מלח, פלפל אדום, פטרוזיליה לפי הטעם