מרק אפונה עם אגוזים ביום סתיו קר, הכינו מרק אפונה עם אגוזים.עבור 30 גרם אפונה, קחו 25 גרם בצל, 4 גרם קמח, 15 גרם גהי, 100 גרם תפוחי אדמה, 15 גרם גרעיני אגוזים, מלח, פלפל, פטרוזיליה לפי הטעם.ממיינים את האפונה, שוטפים אותם, מכניסים אותם לסיר, ממלאים אותם במים קרים ומבשלים עד שהם מתרככים. מוסיפים לקערה עם אפונה תפוחי אדמה קלופים, שטופים וקצוצים גס, בצל קצוץ ומטוגן דק, קמח מטוגן מדולל במרק, אגוזי מלך כתושים, מלח ופלפל. מבשלים את המרק עד שתפוחי האדמה מוכנים