מכל מדינות המזרח התיכון, הטאבולה פופולרית ביותר בסוריה ובלבנון. המרכיבים העיקריים הם בורגול ופטרוזיליה קצוצה דק. לפעמים משתמשים בקוסקוס במקום בבורגול.בשנת 2006 הוכנה קערת סלט הטאבולה הגדולה ביותר בעיר רמאללה הפלסטינית. משקלו היה 1500 ק”ג. הסלט הזה נכנס לספר השיאים של גינס. זו הייתה גרסה קלאסית של טאבולה והורכבה מבורגול, עגבנייה, פטרוזיליה ובצל.בארמניה מכינים גם את המנה הזו, אבל בצורה קצת אחרת. בסיסו נותר בורגול מאודה, אך יחד עם פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום או נענע משמשים. בנוסף, עגבניות מוחלפות לעתים קרובות למדי עם רסק עגבניות.הכנת הסלט מתחילה בהשריה של בורגול. יש לשפוך אותו עם מים רותחים ביחס של 1: 2 ולהשאירו למשך 30 דקות. במהלך תקופה זו הדגנים, כמו ספוג, נוזל סופג, יתנפחו ויתרככו.בשביל סלט טאבולה עם בורגול צריך הרבה ירקות. מבחינת הנפח הכולל, זה אמור להיות כמעט שווה לבורגול מאודה. יש למיין את כל הירוקים ולהסיר עלים מצהיבים ונבולים. ואז יש לשטוף אותו מתחת למים זורמים.פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וכרישה צריכים להיות קצוצים דק מאוד. ניתן לקצוץ אותם בעזרת סכין או לחתוך במספריים למטבח. העבירו את עשבי התיבול הקצוצים לקערת ערבוב הסלט.סוחטים את הבורגול הנפוח היטב בידיים ומוסיפים לעשבי התיבול.שים שם רסק עגבניות. ממליחים הכל ומערבבים היטב.מפזרים את סלט הטאבולה עם שמן זית. כשהוא מוגש, ניתן להניח אותו בטארטלטים קצרים.
עבור 100 גרם של בורגול: חבורת ירקות המורכבת משמיר, כוסברה, פטרוזיליה – כולם 50 גרם כל אחד, בצל ירוק – 50 גרם, עגבנייה – 5 כפות. l., שמן זית – 5 כפות. מלח, פלפל לפי הטעם