•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ריבת אגוזים. פירות בוסר משמשים להכנת ריבת אגוזים. אגב, אגוזים ירוקים מכילים הרבה ויטמין סי

מתכון

מקלפים אגוזי מלך לא בשלים, מכסים במים קרים ומשאירים למשך שישה ימים, מחליפים מים 3-4 פעמים ביום, עד שהאגוזים נהיים כהים. לאחר תקופה זו יש לנקז את המים, לטבול את האגוזים במי ליים ולשמור בהם למשך יממה, תוך ערבוב מדי פעם. מי ליים מכינים מ 0.5 ק”ג סיד, שנמזג ל 5 ליטר מים קרים, מערבבים ואז מסננים דרך בד גבינה.שוטפים היטב את האגוזים המוכנים במים קרים, חודרים כל אגוז ב-12-15 מקומות בעזרת מזלג, שוטפים שוב במים קרים ואז מכניסים אותו למים רותחים בתוספת אלום * (75 גרם אלום לכל 5 ליטר מים) .מרתיחים את אגוזי המלך במשך 10 דקות, ואז שמים אותם על מסננת, מכניסים אותם לקערה עם מים קרים ומשרים בה שעה.מכינים את סירופ הסוכר. מכניסים אגוזים לסירופ חם, מוסיפים ציפורן, קינמון והל (בשקית גזה), מרתיחים, מורידים מהאש ומשאירים ליום. חזור על פעולה זו שלוש פעמים, ואז בישל את הריבה עד שהיא רכה; מוציאים את שקית התבלינים

100 יח ‘. אגוזי מלך: 3 ק”ג סוכר, 10 גרם ציפורן, 10 גרם קינמון, 5 יח ‘. הל.

  • אלום אשלגן – מלחים כפולים, המתגבשים בצורת קוביות שקופות ואוקטהדרונים. בתעשיית המזון ובתעשיית הבישול משתמשים בעיקר באלום טבעי, שיש לו טעם חמוץ-מתוק, מעט מחמיר