•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ווספאפור: הכנת מרק עדשים.כמו כל הקטניות, עדשים הן מחסן של ויטמינים ומינרלים. עדשים, שהיתרון העיקרי בהן הוא תכולת החלבון הגבוהה שלהן, יכולות לשמש להכנת מנות טעימות רבות. ביניהם הוא ווסאפור מרק קל מאוד להכנה. את המתכון אנו מוצאים בספרו של ויליאם פוקלבקין “המטבחים הלאומיים של עמינו” (1978).להכנת מרק ווספנפור אנו צריכים: 4 כפות. כפות עדשים, 3-4 כפות אורז (או אטריות), 2-3 בצלים, 50 גרם חמאה (ניתן להחליף בשמן צמחי), 0.5 כוסות צימוקים (או משמשים מיובשים), 0.5 כוסות אגוזי מלך כתושים, 6 -8 אפונה פלפל שחור, 1 כף. כף פטרוזיליה, 2 כפות. כפות של ירקות כוסברה.יוצקים עדשים עם מים קרים ומרתיחים עד שהם רכים.מוסיפים את כל שאר המרכיבים, למעט עשבי התיבול החריפים, ומבשלים עד שהאורז נגמר. מפזרים בסוף עשבי תיבול קצוצים דק.