•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

בגרג’: מתכון לעוגת פרג. בגרג’ היא עוגה העשויה מבצק סוכר שנלוש במיוחד עם מילוי פרג עסיסי.כדי להכין בגרג’, אנחנו צריכים: 20 גרם שמרים, 2 ביצים, 30 גרם חמאה, 150 גרם סוכר, 450 גרם קמח, 1 כף. l. גהי, קורט מלח; מילוי – 100 גר ‘פרג, 2 כפות. l. סהרה.ממיסים שמרים ב 0.5 כוסות מים רותחים חמים. מוסיפים קורט מלח. מועכים ביצה עם 150 גר ‘סוכר עד לקבלת מרקם חלק. המס את החמאה. מנפים קמח.שלב את השמרים המדוללים עם תערובת הביצה-סוכר והחמאה המומסת. מוסיפים קמח בהדרגה לתערובת. ללוש את הבצק במשך 15–20 דקות. מכסים את הבצק במפית ומשאירים במקום חם למשך שעה. ואז ללוש שוב והשאיר לתפיחה של 1-1.5 שעות נוספות.למילוי יוצקים מים רותחים על זרעי הפרג בקערה ומניחים לעמוד 10 דקות. מסננים ושוב צורבים את הפרג במים רותחים. מסננים וסוחטים את הפרג.יוצקים 2 כפות. l. סוכר וטוחנים עם ריסוק עץ עד שהסוכר מתמוסס בזרעי הפרג והתערובת הופכת הומוגנית. (אפשר לטחון את הפרג עם סוכר במערבל.)מקציפים את הביצה שנותרה. מחלקים את הבצק לשתי חתיכות לא שוות. מרדדים את רובו לעוגה עגולה. הניחו אותו על נייר אפייה משומן בגהי. מורחים קווים חוצים על העוגה בעזרת מזלג, מברישים בנדיבות בביצה טרופה.מחלקים את החלק הקטן יותר של הבצק לשניים ומרדדים שני קווצות ארוכות בעובי 0.5 ס”מ. סובבו אותם יחד והניחו לאורך קצה העוגה. מברישים בביצה. מניחים את המילוי באמצע העוגה, מורחים על כל המשטח.מחממים תנור ל -160-180 מעלות צלזיוס. אופים את העוגה 20-30 דקות. חותכים את הבאגרי המוגמר למנות ומגישים.בגרסה המודרנית של בגרג’ה, את מילוי הפרג משלימים לפעמים אגוזים ופירות יבשים. צימוקים צרובים, משמשים מיובשים ספוגים וחתוכים לרצועות דקות, שזיפים מיובשים וחתוכים דק מתאימים למטרה זו. אגוזים מטוגנים במחבת יבשה (אגוזי מלך, שקדים, אגוזי לוז או אחרים) משמשים גם כתוספת טובה