טז’בז’יק

1174
       

בנוסף לכבד, כל עשיר אחר יכול להיות נוכח במאכל הארמני הפופולרי טז’בז’יק: לב, ריאות, כליות. כזכור, בסרט “טז’בז’יק” התלקחו מחלוקות כיצד לבשל את המנה הזו: עם או בלי בצל, עם פלפל או בלי, האם אתה צריך עגבניה, אם לקצוץ דק את הכבד, מאשר לשתות טז’בז’יק – מים או וודקה?פנינו לספר הקולינריה – “בישול ארמני”, בעריכת א.ש. פירוזיאן במוסקבה – ומצא מתכון כזה.מה אנחנו צריכים? עבור 60 גרם של לב, 70 גרם של כבד, 60 גרם של ריאות, 20 גרם של הוושט: 25 גרם של שומן זנב שומן, 40 גרם של בצל, 15 גרם של מחית עגבניות; מלח, פלפל, פטרוזיליה לפי הטעם.לאחר הסרת צינורות המרה, נקה את הכבד מסרטים. ריאות נשטפות. חותכים את הניצנים לשניים לאורך ומקלפים סרטים. הפוך את הוושט ושטוף היטב.שוטפים את שארית הפליטה ושומן הזנב השמן, חותכים לחתיכות שוות, מכניסים למחבת ומטגנים עד שהם חצי מבושלים. ואז מוסיפים בצל קצוץ, מחית עגבניות, מלח ופלפל. מכסים את התבנית במכסה ומביאים את הצ’וז’יק עד שהוא רך. ניתן להכין את המנה הזו ללא מחית העגבניות. מגישים טז’בז’יק זרועים פטרוזיליה