נזוק

1102
       

נזוק עם אגוזי מלך. נזוק הוא מאכל מתוק ארמני, מעין מאפה שהמתכון שלו מועבר במשפחות מדור לדור. כל עקרת בית מכינה נוזוק בדרכה: במילוי מלוח או מתוק מישהו מוסיף ונילין, ומישהו חושב שנזוק אמיתי מכינים רק עם זעפרן. אחת הגרסאות הטעימות ביותר של הקינוח הזה היא נוזוק עם אגוזי מלך.מה אנחנו צריכים? לבצק: 400 גרם קמח + מעט קמח לתיזוק, 10 גרם שמרים יבשים, 1 כוס מטסון שומני או 250 גרם שמנת חמוצה, 200 גרם חמאה, 1 כף גהי, 2 חלמונים לצחצוח, קורט מלח. למילוי: 200 גרם חמאה, 300 גרם סוכר, 200 גרם קמח, 70 גרם אגוזי מלך קלופים, קורט זעפרן (או 1 כפית הל טחון).מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומלח, מערבבים. ממיסים את החמאה ואז מוזגים אותה לקמח תוך ערבוב מתמיד בכף. הוסף מטסון או שמנת חמוצה, ולאחריה אתה צריך ללוש את הבצק. עליו להיות אחיד ואלסטי. אנו עוטפים את הבצק במפית או בניילון, שומרים אותו במקרר 3-4 שעות, ועדיף להשאיר אותו בן לילה.אנו מוציאים תחילה את החמאה למילוי מהמקרר ומשאירים אותה בטמפרטורת החדר לריכוך. ואז משפשפים את החמאה המרוככת בקערה בעזרת כף או מרית עץ, מוסיפים סוכר, זעפרן (הל) וממשיכים לטחון עד להמסה מלאה של הסוכר. אתה יכול להשתמש במיקסר או בבלנדר. מנפים את הקמח למילוי, מוסיפים אותו לתערובת החמאה-סוכר החריפה ומערבבים היטב. אנו מסדרים את האגוזים כדי להסיר את שאריות המחיצות. טוחנים בטיט או בבלנדר. מוסיפים למלית ומערבבים.מחלקים את הבצק והמילוי ל -4 חלקים. אנחנו מרדדים חלק אחד של הבצק על שולחן, מפוזר בקמח, לשכבה מלבנית בעובי 2-3 מ”מ. מרחנו חלק אחד מהמילוי על השכבה, מעט נסוג מהקצוות. אנו מיישרים את המילוי ומגלגלים בזהירות את השכבה לגליל. אנחנו מוחצים את הגליל מעט בידיים