מרק טארון

944
       

טארון, שנתן את השם למרק עוף בטעם הדרים לא צפוי, הוא אזור היסטורי של ארמניה הגדולה.להכנת מרק טארון אנו זקוקים: 2 ליטר מים, 1 עוף, 4 בצלים, 1 גזר, 1 שורש סלרי, 0.5 כוסות שעורה פנינה, 2 חלמונים, 1 לימון, 4-5 גרגירי פלפל שחור.מרתיחים את העוף עם בצל שלם וגזר וסלרי חתוך לאורך עד שהוא רך. אנחנו מוציאים אותו, חותכים את הבשר, חותכים אותו לקוביות של 1 ס”מ, מניחים בצד. ואז אנחנו משחררים את המרק מהירקות המבושלים ומסננים אותו.יוצקים את שעורה הפנינה למים רותחים, מרתיחים עד שהיא רכה, יהיה צורך לנקז את המרק.שעורה פנינה מוכנה, בצל קצוץ דק, פלפל, יוצקים למרק ומבשלים. מוסיפים בשר עוף, מלח. מכניסים למרק בנפרד את גרידת הלימון ועיסת הלימון הקלופה וקוביות הקוביות. מסירים את המרק מהאש.טוחנים חלמונים (בלי שהסרט הדק ביותר מכסה אותם) בכוס, ומוסיפים בהדרגה כפיות, מדללים אותם ב 0.5 כוסות מרק ואז שופכים למרק. מערבבים ומגישים