קורקוטאפור הוא מרק דגנים מחיטה מתוקה, המטבח הארמני גדוש במתכונים למרקים מתוקים. חלקנו כבר חלק מהם (מסרהמצון, אנושאפור). הבא בתור הוא קורקוטפור, מרק מתוק העשוי מגריסי חיטה
למרק קורקוטפור אנו זקוקים: ל 50 גרם גריסי חיטה גדולים – 500 גרם מים, מעט (0.25 גרם) קינמון, 20 גרם משמשים מיובשים, 20 גרם סוכר, 15 גרם צימוקים, 10 גרם שקדים
אנו מסדרים גריסי חיטה גדולים (שעם), שוטפים, מניחים אותם על מסננת ואז שמים אותם בסיר, ממלאים אותם במים חמים, סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה. מבשלים את הדגנים על אש נמוכה במשך 1.5-2 שעות, ואז מוסיפים את הצימוקים שטופים, משמשים מיובשים, סוכר ומבשלים עוד 15-20 דקות
מסירים את המרק מהאש, מוסיפים אליו קינמון כתוש, מערבבים, יוצקים אותו חם לצלחות, מפזרים שקדי רובל ומצננים. לפני הקיצוץ יש לחרוך את השקדים במים רותחים, ואז להסיר את הסרט, כיוון שאם לא כן, מרגישים את טעם המרירות. מגישים את הקורקוטאפור קר