פאסוץ טולמה (בארמנית פירושו “פאסוץ” הוא “צום”) הם גלילי כרוב רזים העשויים מכרוב כבוש או עלי ענבים, ממולאים בשעועית, אפונה, עדשים, חומוס, כוסמין וירקות. ישנם מתכונים רבים, והמילוי עושה שימוש במגוון רחב של שילובים של קטניות, ירקות ודגנים.הנה אחת הדרכים האפשריות להכין את פאסוץ טולמה. אנו לוקחים 2 ק”ג כרוב כבוש, 250 גרם בורגול, 200 גרם שעועית, 150 גרם עדשים, 100 גרם חומוס, 360 גרם בצל, 150 גרם עשבי תיבול, 50 גרם רסק עגבניות, 200 גרם שמן צמחי, תבלינים לפי הטעם.מניחים עלי כרוב כבוש גדולים במים קרים למשך 3-4 שעות כדי שהעלים לא יהיו מלוחים במיוחד. מבשלים בנפרד את השעועית והאפונה (גרגירי החומוס), העדשים והבורגול. מטגנים בצל קצוץ דק בשמן חמניות בתוספת 2/3 רסק עגבניות, פלפל שחור, אדום ומלח. אנחנו ממשיכים לטגן עד שרסק העגבניות מסמיך.מוסיפים עדשים, בורגול, שעועית מבושלת וחומוס, פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק, מלח ומערבבים היטב. עוטפים את “הבשר הטחון” בעלי כרוב גדולים ככל האפשר, מכניסים לסיר, ממלאים במים מדוללים עם רסק העגבניות שנותר, מכסים את הטולמה בצלחת, סוגרים את המכסה ומבשלים עד שהם רכים. פאסוץ טולמה מוגש קר