ענבים כבושים

1205
       

שוטפים את המברשות מענבים בשלים בינוניים אך קשים (משכלי או אכבש), מכניסים שורות לצנצנת וממלאים במלית מרינדה.להכנת מזיגת המרינדה, חומץ יין מדולל במים רותחים, מוסיפים מלח, סוכר, קינמון, ציפורן ותבלינים אחרים, מותר לרתיחה ומצננים.באותו אופן, אתה יכול לכבוש שזיפים, משמשים ופירות יער אחרים.לפני כבישת פירות יער ופירות טריים, מומלץ לשרוף במים רותחים, ואז לקרר על ידי טבילה במים קרים קרים למשך זמן מה
עבור 1 ק”ג ענבים: 200 גרם חומץ, 100 גרם מים, 20 גרם מלח, 50 גרם סוכר, 50 גרם דבש, 5 חתיכות ציפורן ו -5 זרעי הל