חותכים את עיסת הטלה לחתיכות קטנות, ולאחר מכן לעבור דרך מטחנת בשר.במסה הקצוצה להוסיף אורז מבושל למחצה, בצל קצוץ דק, מלח, פלפל, עשבי תיבול של כוסברה, מנטה, בזיליקום, טימין. לאחר מכן, מערבבים היטב את הבשר הטחון.עלי גפן טריים לשים במים רותחים במשך 2-3 דקות (ללא הרתחה), ולאחר מכן להסיר את הגבעולים.לקחת 1-2 עלי גפן מוכנים, לשים עליהם בשר טחון מבושל לעטוף בצורה של מעטפה.בסיר לשים את העצמות הקצוצות, שנותרו לאחר הפרדת עיסת מהם, ועלי גפן. למעלה להניח את הטולמה מוכנה בשורות, לשפוך קצת מרק או מים לכסות בחוזקה עם צלחת התהפך. להכניס את הסיר במכסה ומבשלים את הטולמה עד ההכנה על אש נמוכה.מגישים את הטולמה עם מיץ, אשר נוצר במהלך מרווה. מצון עם שום כתוש או עם סוכר וקינמון מוגש בנפרד
לכל 100 גרם של כבש: 100 גרם של עלי גפן, 5 גרם של אורז, 20 גרם של בצל, 50 גרם של מצונה, 2 גרם של שום או 1 קינמון, 10 גרם של סוכר; מלח, פלפל, טימין, מנטה, כוסברה, בזיליקום לפי הטעם