קונדיטוריה

הבצק עשוי מקמח עם תוספת של חלב, מים, סוכר, חמאה, ביצים וכמה מוצרים אחרים.הערך התזונתי של מוצרי הבצק נקבע על ידי הערך התזונתי של הקמח, וגם תלוי במספר המוצרים הנוספים הכלולים בבצק.מוצרים מן הבצק הם גבוהים קלוריות בשל התוכן של פחמימות (עמילן, סוכר), שומנים, חלבונים, מינרלים וויטמינים של קבוצה בי, פפ, אי.על פי שיטת ההתרופפות, ניתן לחלק את כל סוגי הבצק למוצרי קמח לשני סוגים: שמרים ולא-שמרים (או מתוקים).קמח הוא חומר הגלם העיקרי לבצק. ככל שמגוון הקמח גבוה יותר, כך צבע המוצרים בהיר יותר. איכות המוצרים ומאפייני הבצק תלויים בכמות ובאיכות הגלוטן. קמח עם גלוטן חזק נותן את הבצק גמישות, גמישות. אם אתה משתמש קמח טחינה גס בעת הלישה של הבצק, יש צורך להגדיל את הלחות ואת משך הלישה. סוכר ייתן את הבצק רכות, פלסטיות. עודף הסוכר בבצק הופך אותו למעורפל ודביק. שומנים לתת את המוצרים טעם טעים, מתפורר, שכבות