מנות דגים
דגים בתכולת החלבון והשומן קרובים מאוד לבשר. חלבונים ושומן דגים נספגים בקלות על ידי הגוף.במטבח הארמני, מנות דגים נפוצים שיש להם משמעות מקומית, למשל, פורל, מוטלי, קוגאק, סיג.הדג האהוב ביותר של המטבח הארמני הוא פורל סבאני(אישהאן). ישנם ארבעה זנים שלה: חורפי בחטאק, קיצי בחטאק, גאגרקוני, ובוזאק. דגימות גדולות של פורל סבאני שוקלות מעל 16 ק ” ג (יבאני). הבשר שלהם שונה בטעם עדין במיוחד. הבשר של אישהאן הוא אדום ורדרד, רך וטעים.סיגי סבאני מתאקלמים באגם סבאן מאגמי לדוגה ואגם צ ‘ ודסקי. בתנאים של סבאן, הם גדלים במהירות ויש להם שומן גבוה יותר. המשקל הממוצע של סיג סבאני הוא 1.5 ק ” ג. הבשר שלהם הוא לבן, רך, טעים, לעומת פורל הוא שומן יותר.לכרומולוס סבאן (קוגאק) יש גוף דמוי ציר המכוסה בקשקשים גדולים. הצביעה אפורה כהה עם גוונים שונים. הבטן מבפנים מכוסה בסרט שחור. קוויאר הוא רעיל, ולכן הוא לא אכיל. הבשר לבן, רזה, עם עצמות קטנות.לשפם הסוואני (בגלו) יש גם גוף דמוי ציר, דחוס מעט מהצדדים ומכוסה בקשקשים קטנים. הראש, המצח והגב שטוחים. כל גופו של השפן הסוואני מנוקב בכתמים שחורים שכמעט מתמזגים על גבו ועל חלקו העליון של הראש. גדלי הדגים קטנים. הבשר לבן, לא שמנוני.פורל הנחל (כרמרהייט) נמצא בחלק העליון של הנהרות ההרריים, בעיקר בנהרות רזדן, מישנה, עזאת, וורוטן ודיבט. גוף הדג מכוסה בכתמים שחורים ואדומים. הבשר ורוד בהיר, רך, טעים.לסזאן שני זוגות אנטנות, הגוף מכוסה בקשקשים גדולים. בשר דגים לבן, רזה. הסאזאן מצוי באגמים ארפי ליץ ‘ואייגר ליץ’, כמו גם בנהרות רזדן וקראסו.בנוסף לדגים המפורטים לעיל, בארמניה יש גם מקקים, זארך,ואקליקה ,גוסטרה אדום-שיניים ואחרים