מנות ראשונות
ארוחות קרות וחטיפים
מנות קרות וחטיפים מוכנים עם ירקות מעובדים ופראיים, ירקות, בשר בקר, כבש, עופות, דגים, קטניות ומוצרים אחרים.ירקות, אשר נעשה שימוש נרחב להכנת מנות קרות, כוללים תרד, חומעה, חלמית, קינואה, אספרגוס, בוהי, דנדור, חותך ואחרים.מנות ראשונות העשויות ממגוון מוצרים מתובלות בשום, פלפל שחור ואדום, עשבי תיבול פיקנטיים, אגוזים, חומץ, מצוני ושמנת חמוצה בשילובים שונים, המעניקים למנות חריפות וטעם מיוחדים.התפשטות גדולה יש במנות משולבות. מנות כאלה כוללות טולמה- עלי גפן ממולם בעדשים,או עלי כרוב ממולם באפונה , ועוד רבים אחרים.חטיפים מועדפים הם בסטורמה,סוג’וך בשרי, אשר נשלט על ידי הטעם של שום, עשבי תיבול כמון,פלפל אדום ושחור ותבלינים ארומטיים אחרים.כמו חטיפים קרים, ירקות שונים משמשים בצורה כבושה: בוהי, דובדבן, מיורן, סלרי ואחרים. כמו כן מוגש מגוון של ירקות מתובלים בצורה טרייה: בצל ירוק, כרישה, גרגיר הנחלים, בזיליקום, טרגון (טרחון), פטרוזיליה, שמיר ועוד רבים אחרים. ירקות אלה מוגשים לשולחן על המנות לעתים קרובות יחד עם עגבניות שלמות, מלפפונים, כמו גם פלפל בולגרי.