ריבות
ריבה הייתה אחת המטעמים המועדפים על העם הארמני עוד מימי קדם. הוא הוכן מכל מיני פירות יער ופירות, תוך שימוש במיץ ענבים מבושל (דושאב) או דבש למטרה זו. בהמשך הכינו את הריבה עם סוכר.פירות יער ופירות המיועדים לריבה חייבים להיות טריים, בריאים, לא ירוקים או בשלים יתר על המידה. ברוב המקרים מכינים את הסירופ קודם לריבה. את כמות הסוכר הנדרשת מוזגים לקערה, יוצקים מים בהתאם למתכון והסירופ מבושל עד להמסה מלאה של הסוכר. הסירופ מבושל במשך 5-7 דקות, ולאחר מכן יש לסנן אותו באמצעות בד גבינה. פירות יער או פירות מוכנים מוזגים לסירופ, שמים על אש גבוהה ומניחים לרתיחה, הכלים מזועזעים מעט כך שהפירות טובלים בסירופ, ולאחריו רותחים את הריבה על אש נמוכה. בתום הבישול מסירים את הקצף.נכונות הריבה נקבעת כדלקמן: סירופ נוטף צלוחית, ואם טיפת הסירופ שהתקררה לא מתפשטת, הריבה מוכנה. בריבה מבושלת היטב, הפירות אינם צפים אל פני השטח, אלא מפוזרים באופן אחיד בסירופ, בעודם הופכים לשקופים.הסר את הקצף שנותר מהריבה המוגמרת. ואז הם מועברים לצנצנות מעוקרות ונאטמים