שארוץ

517
       

שארוץ:קינוח ארמני מתוק.השם המסורתי “שארוץ” מופיע פחות ופחות.שארוץ הוא חלק בלתי נפרד משולחן הארמני של השנה החדשה.מכינים אותו מתירוש ענבים מבושל (דושאב), קמח, מים, סוכר, אגוזי מלך ותבלינים.בבית משתמשים לצורך הכנה במיץ ענבים מבושל עם קמח.את התערובת מבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד.כאשר התערובת מקבלת צורה של ג’לי (שפוט) טובלים בה את צרורות של אגוזי מלך מס’ פעמים ותולים לייבוש למשך 12-10 יום.המאפיין הייחודי של ההכנה משפיע מאוד על טעמו של השארוץ, המאפיין הוא: עיבוד התירוש המבושל על ידי בנטוניט, ייבוש וסינון.במתכון המסורתי, התירוש הטרי היה עובר סינון דרך בד נושם ובמקום בנטוניט היה מעובד על ידי אדמה על מנת לנטרל את החומציות.האדמה הטובה ביותר היא אדמת אשטארק הנקראת אדמת דושאב.את האדמה מייבשים על האש, מקררים ומנפים ולאחר מכן משתמשים מיד.שארוץ רך יותר מצ’ורחלה, חוץ מזה ההבדל הוא בשימוש של 3 תבלינים:קינמון, ציפורן והל
053-521-9405, 0547505442 :להזמנות תתקשרו למספר
במבחר יש גם: פאחלבה וגאטה ארמנית (מתוקים ארמנים מיוחדים)