מנות ביצים, דגנים וקמח

ביצים על הערך התזונתי שלהם אינם נחותים בשר טרי, ולכן יש להם חשיבות רבה בתזונה. הם מכילים כמות משמעותית של חלבונים ושומנים. מביצים אתה יכול לבשל מאכלים שונים-ביצים מקושקשות עם ירקות, בשר ומוצרים אחרים.מכל המוצרים ממוצא צמחי, דגנים וקטניות מכילים את הכמות הגדולה ביותר של חומרים חלבונים, יחד עם זאת הם עשירים בפחמימות.מאכלים שונים מוכנים מדגנים וקטניות. במטבח הארמני, צפים רבים נפוצים במיוחד. ניתן להכין פלייב או קצבה (דייסה). לפני הבישול, יש למיין את האורז ביסודיות, לשטוף ולמלא במים מומלחים. לאחר 30-40 דקות, זה צריך להיות מבושל