לחם לאומי ארמני

לחם לאומי ארמני מתנאקאש. הוא לחם לאומי ארמני עשוי קמח חיטה של זנים שונים בצורה של טורטיות סגלגל עבה או עגול עם פירור גס אלסטי וקרום קשה.מתנאקאש אפוי מבצק שמרים. בתהליך הבישול, הבצק הוא עטוף כמה פעמים לשים בצד, כך שהוא גדל בנפח מספר פעמים. בשלב הסופי של הבישול, פני השטח של הבצק מרוחים בקמח מבושל במים, נמתחים עד לקבלת עוגה עגולה או בצורת אליפסה ואצבעות לצייר קו סגור, מקביל לקצה החיצוני של העוגה, וקווים מקבילים לאורך המרכז. השם “מתנאקאש” עצמו בא מן המילים הארמניות ” מאת “- אצבע ו “קשאל” – למשוך, אשר יכול להיות מתורגם כמו “מתוח עם האצבעות”.מתנאקאש אפוי טונירים (באזור ארצאך, אזור סיוניק) ובתנורים תת קרקעיים (פור) (באזור לורי, טאבוש,שיראק). בניגוד ללבש, אשר אינו מאבד את תכונות הטעם שלו במשך זמן רב, מתנאקאש אינו מיועד לאחסון, זה יכול להיות מאוחסן רק כמה ימים.לחם לבש הוא לחם לבן טרי בצורת טורטיה דקה העשויה מקמח חיטה. אופים אותו בתנורים מסורתיים הנקראים “טוניר”.ב-26 בנובמבר 2014, בישיבה ה-9 של הוועדה הבין-ממשלתית של האמנה להגנה על המורשת התרבותית הבלתי מוחשית של אונסק “ו, הוחלט לכלול ברשימת המורשת התרבותית הבלתי מוחשית של אונסק”ו מארמניה את לבש: הכנת הלחם המסורתי, המשמעות והביטויים התרבותיים בארמניה

מטנקש

לבש