עופות ומנות מעופות בר
בשר עוף מתאים להפליא להכנת מגוון של מנות ראשונות ושניות, חטיפים חמים וקרים, אשר נבדלים לא רק טוב, אבל לפעמים טעם עדין.כדי להכין מנות שונות של עופות, תרנגולות, ברווזים, אווזים, תרנגולי הודו משמשים לעתים קרובות ביותר, וממשחק — חוגלות, פסיונים, זין שחור,צ ‘ רצ ‘ יל, ברוש.בשר עוף בכמויות משמעותיות מכיל חומרים מינרליים, במיוחד סידן וזרחן, ויטמינים a, b1 B2 ו PP, כמו גם חומרים לחלץ.בשר עוף מכיל יותר חלבונים מלאים מאשר בשר בקר: יש לו פחות רקמת חיבור, שומן יש נקודת התכה נמוכה יותר.רקמת החיבור של הציפור הצעירה במהלך הטיפול בחום מתרככת בקלות יחסית, אצל הציפור הישנה היא יציבה מאוד. לכן, זמן הטיפול בחום של עופות נע בין 30 דקות ל 3-4 שעות. בבשר של עופות צעירים, יש מעט חומרי חילוץ, בבשר של עופות ישנים יש הרבה חומרים אלה, ממנו המרק מתברר טעים יותר.בבשר המשחק יש יותר חומרי חילוץ מאשר בבשר עופות. בשר המשחק יש טעם מריר, אבל נעים ומכיל חומרים מעוררים תיאבון.נהוג לחלק את המשחק לגדולים וקטנים. פרטרידג ‘גדול כולל, רועה, שחור שחור, צ’ רצ ‘ יל, פסיון, אווז, ברווז. לקטן — שליו, עץ, שקע, לצלוף